... en wie zijn wij eigenlijk?

Introductie pagina

Beste bezoeker,

Deze website is speciaal gemaakt voor iedereen, die naast het mooie plaatje in de natuur, juist in de schoonheid en details, de ' God of Wonders' wil ontdekken. In een gejaagde en maakbare samenleving, waar de technologische ontwikkeling geen einde schijnt te kennen, kunt u vlak bij huis het zelf ontdekken, dat het grootste wonder hier op aarde, is te vinden in de schepping. Maar juist ook voor mensen die met eenvoudige middelen en kennis, zelf op pad willen gaan om te genieten.

Daarnaast is het ons verlangen, om kinderen, gezinnen en andere groepen door middel van lezingen en excursies, op een fijne manier te laten ontdekken, dat de natuur om ons heen, geweldig mooi en waardevol is.

Wij verwijzen u daarbij graag naar onze activiteiten

Wij wensen u veel kijk plezier toe en de ware rust en vrede, die iedereen ten diepste wil 

 

Voor degene die ons niet kennen, is dit een foto van ons genomen, zomer 2013 bij "Ardvrack castle of clan MacLeod, in het land van onze "Roots". Als u er ook regelmatig op uittrekt in de natuur, heeft u grote kans ons tegen te komen. Tot ziens zullen we dus maar zeggen, en we willen u graag ontmoeten, om te delen in onze passie voor de schepping.

Wij zijn Ron en Jonathan en Jefta Leeuwis, zoals u al gezien had. Mensen die met passie in de nauur rond wandelen. Bewust het kiezen van rust en bezinning, naast een drukke baan en school, geeft ons veel kracht en enthousiasme. En die willen we delen via deze website, het geven van excursies, o.a. ook voor Vogelbescherming Nederland.

Maar ook het organiseren van diverse activiteiten voor u en uw kinderen, geeft ons veel vreugde.

Wij zijn niet het type wat unieke soorten moet scoren, of alles moeten weten van alle soorten en biotopen, maar juist degenen die kunnen genieten van het kleine, het gewone, en in al de momenten dat we in de natuur zijn, een moment van vreugde kunnen vinden. Gewoon eens lekker uitwaaien en je gedachten de vrije loop laten en je laten imponeren door de natuur die je dan om je heen ziet. Ja maar natuurlijk vinden we het heel leuk als we ook eens een zeldzaamheid kunnen waarnemen

Daarin hebben we in de loop van de jaren veel kennis opgedaan van ook de natuur in de praktijk en via een basis cursus "IVN gids'' via de NVWA. Maar ook werken we mee aan inventarisatie van flora en fauna voor SBB en de Vlinderstichting. Jonathan is ondanks zijn leeftijd, al zo'n groot kenner op het gebied van vogels, dat hij ook al een erkende vogelteller is voor Sovon en de wintertelling verzorgd in onze regio en vanaf september 2015 in dienst is van SBB. En die kennis en dat genieten willen we delen andere mensen. Daarom zijn we ook actief (naast fotografie), ook met kinderen en volwassenen, middels het geven van excursies. Niets is mooier voor ons om mensen die zelf niet kunnen (vanwege een handicap of iets anders) en kinderen, te laten zien hoe mooi de schepping is en hoe kostbaar het moment, wanneer je tot een nieuwe ontdekking komt. Zulke dankbare en stralende gezichten vergeten we niet! Maar net zo goed om de natuurliefhebber die wel voor de unieke score gaat, een plaats te wijzen, waar zij hun wens zouden kunnen vinden. want ook die mens maak je daarmee gelukkig.

De natuur is een wonder wat voor iedereen beschikbaar is, en wat heerlijk is het dan, dat je als Schotse Nederlander vanuit je oorsprong, die schoonheid mag tonen en delen, in alle eenvoud. Daarom zijn de foto's die u ziet, puur en zuiver. Niet bewerkt op kleur of iets dergelijks wat technisch mogelijk is en ook vaak door anderen word toegepast. Maar in de zuiverste vorm, zoals ook u het kan tegenkomen en er van kan genieten. Dat levert niet altijd het volmaakte plaatje op, maar is wel een echte ervaring. En dat kan ook uw ervaring worden.

 

Jonathan, boswachter bij Staatsbosbeheer bezig tijdens veldonderzoek. 

Van kinds af aan altijd al buiten. Wat begon met het kijken naar de vogels in en rond de tuin en de paddestoelen in het bos, groeide uit tot een grote passie voor voor de natuur! Buiten de vogels is ook de interesse en kennis in planten, dagvlinders, nachtvlinders, libellen en reptielen/amfbiën sterk gegroeid!

Ook onze zoon/broertje Jefta Leeuwis is fanatiek natuurliefhebber. Vaak samen met ons, is ook hij vele uren buiten in het veld te vinden!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk