Reptielen/amfibieën

De muurhagedis. In Nederland is deze soort behoorlijk zeldzaam. In Limburg kom je echter nog wel enkele plekken tegen waar deze soort van nature voorkomt op oude muren. Zo ook dit exemplaar dat we in Maastricht zagen.

De geelbuikvuurpad. Een bijzondere soort die je alleen in Limburg aan kunt treffen.

Net draken zijn het, die kamsalamanders! Dit is de grootste salamander die we hebben. Vooral de mannetjes zijn goed herkenbaar aan hun gigantische kam op de rug.

De rugstreeppad. In warme voorjaarsnachten kunnen ze een enorm kabaal maken. Deze foto is dan ook in het donker gemaakt.

De alpenwatersalamander. Een vrij grote en schaarse soort, die je vooral in het zuiden van het land nog tegen komt. Hij valt goed op met zijn blauwe gloed op de rug en zijn knal oranje buik.

De vuursalamander, een prachtige soort die in ons land helaas bijna is uitgestorven. Hier zien we een larve, die al de typische geel/zwarte tekening van de volwassen dieren begint te krijgen.

De vinpootsalamander. Als je goed naar de foto kijkt, hoeven we denk ik niet meer uit te leggen waar de naam vandaan komt... ;)

Wat kunnen ze toch een herrie maken, deze prachtige rugstreeppadden!

De geelbuikvuurpad. Van boven, als je hun gele buik niet ziet, vallen ze totaal niet op!

Adder! De enige gifslang die we in ons land hebben.

Poelkikker, of ook wel kermit de kikker genoemd! Hij valt o.a. op door zijn opvallende gifgroene kleur!

Met maar 22 soorten is dit een van de kleinste soortgroepen van Nederland. Maar ondanks dat, is het toch wel een van onze favoriete soortgroepen. Als klein kind wat Jonathan al gefascineerd door deze beesten. Zo ving hij altijd kikkerdril, en liet het in een kom uit komen. Maar goed, wie vindt dit nou niet leuk?! Daarnaast hebben we ook nog eens 3 soorten wilde slangen in ons land rond kruipen! Zijn jullie deze wel eens tegen gekomen?

In deze fotoserie vindt je veel foto's die in de nacht zijn gemaakt, of foto's van beesten die zijn gevangen met een schepnet, en dan kort in een aquarium zijn gedaan voor een foto. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk