waarnemingen en laatste nieuws

Wat is Twente toch mooi en wat zijn er weer bijzondere dieren en platen te zien. Vandaag heerlijk op pad geweest en genoten samen met Jefta, van veel vlinders en libellen in de buurt van Winterswijk. Maar ook een paar schitterende vogelsoorten, zoals zwarte ooievaar, een familie wielewaal en zwarte roodstaart. Je zag dat de droogte heel erg toe had geslagen en veen gebieden helemaal droog lagen, maar het was toch genieten.

Ook bijzonder en zeer zeldzaam was deze gaffellibel. Prachtig beestje en heel bijzonder dat deze maar bij een klein stukje beek in heel Nederland voor komt

Gisteren een geweldige dag gehad om samen te beleven in Limburg. Voor ons allemaal hadden we diverse nieuwe vlinder en libellen soorten, zoals deze zeer zeldzame kleine tanglibel

Vandaag een fabuleus mooie vlinderdag gehad in de Millingerwaard. Het was net een vlindertuin. Ook al weten we dat het slecht gaat met vlinders in Nederland, daar "miegelde" het van de vlinders en vooral de "beauty" van ons land, de koninginnepage, vloog er volop. Wat een geweldige dag!

Ons weekend kan niet meer stuk. Gisteren een prachtige excursie, vandaag samen op pad als gezin en dan ineens een zeer bijzondere waarneming doen in de polder. Eerst wezen kijken bij de Eikenpages, wat best een leuke soort is en daarna richting de Koekoekswaard. Echter zover kwamen we niet, omdat toen we vlak bij Langerak waren, we een paar scholeksters zagen die ruzie hadden met een rover. Op zich niets vreemds, want meeuwen proberen zo vaak een kuiken te pakken. Maar Jonathan was zeer alert en zag ineens dat het hier wel om een heel bizar zeldzame rover ging, die eigenlijk in IJsland thuis hoort: de Kleinste Jager. Ja zo'n zeer zedzame waarneming, doe je maar 1x en dus liep het kippenvel over onze rug. Spoedig waren er veel meer vogelaaars en dat is logisch, omdat een adult Kleine Jager in zomerkleed in deze tijd van het jaar, extreem zeldzaam is zo midden in de polder. Fantastisch gewoon. 

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...