waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Brouwersdam

Zo op de valreep van het jaar, zijn we vandaag nog even spontaan naar de Brouwersdam geweest. We waren net de enigen, het was er heel druk met vooral Belgen. Maar wat wil je met dit mooie weer? We hoopten een beetje op de zwarte zeekoet bij het haventje, maar helaas niet gevonden. Wel een gewone zeekoet die zich van dichtbij liet bekijken. Ook hebben we verschillende ijseenden, vele brilduikers, nog meer middelste zaagbekken, en een aantal zwarte zeeeenden en kuifduikers gezien. Het leuke van één van de kuifduikers was, dat hij nog half in zomerkleed was, waardoor we eerst dachten dat het een roodhalsfuut was. Tegen zonsondergang zijn we nog even overgestoken naar het Grevelingenmeer, omdat we daar op de heenweg, flamingo's dachten te zien. Die waren er niet meer, maar we kregen wel een prachtige show van een vrouwtje blauwe kiekendief. Een aantal foto's hebben we op onze vogel fotopagina gezet, dus als je wil zien wat we we op de gevoelige plaat konden vast leggen, moet je daar even kijken. Hoe dan ook, het was een geslaagde middag en we hopen er deze winter vaker naar toe te gaan

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk