waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

5/1 Brabantse Biesbosch

Vandaag samen naar de Brabantse Biesbosch gegaan, om te zien of we weer een paar nieuwe soorten voor de jaarlijst konden vinden. Het werd helaas erg kil en grauw en dat merkte je wel in de beweging van de vogels. Maar ook was het hoog water, waardoor er weinig steltjes te zien waren. Met name de eendensoorten, zoals de park-, wilde-, krak-, kuif-, bergeend, en veel zaagbekken, zoals de grote zaagbek en het nonnetje. Ook de dodaars blijven altijd leuk. We hadden wel een aparte soort erbij, de kleine canadese gans en Jonathan ook nog een baardman. Ook een vlucht kleine zwanen kwam prachtig over ons heen gevlogen, en dat is indrukwekkend. Wat foto's betreft, konden we met veel geduld de dodaars en wintertaling redelijk op de foto krijgen. Zo hebben we vanmiddag flink een eind gelopen in de Spieringpolder en polder Oude Hardenhoek. Ook zagen we weer volop bever sporen, maar helaas de bever zelf weer niet gezien. Tot slot zagen we ook nog een steenuitje en dat is altijd een schitterende waarneming. Ook had ik qua paddenstoelen weer een nieuwe soort gevonden, de gekraagde aardster. Kortom een ouderwets gezellig middagje samen op pad.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk