waarnemingen en laatste nieuws

18/1 Tuinvogeltelling en wintertelling en dagje Zeeland

Wauw wat een drukke maar een prachtige dag hebben we vandaag gehad. Jonathan al lekker vroeg op pad naar Zeeland om daar bijzondere vogels te gaan kijken. Hij had b.v. de zeldzamme Kaspische plevier gezien, een heleboel goud- en zilverplevieren, parelduiker en cettis zanger, en kon een prachtige foto maken van de zeekoet. Hij zal er ongetwijfeld ook een prachtig verhaal over schrijven op zijn eiegen Blog.

Zelf ben ik samen vanmorgen met Jefta eerst de nationale tuinvogel telling gaan doen en dat was heel leuk. Je merkte wel dat het nog niet echt winter is geweest, want het aantal soorten was een stuk minder. Wij hadden vink, koolmees, pimpelmees, roodborst, heggemus, huismus, winterkoning, merel, spreeuw, houtduif, gaai, kauw, putter. U kunt de foto's zien op onze site. Maar het is altijd weer heel leuk om mee te doen met de tuinvogeltelling. Morgen dan nog maar eens tellen.

Daarna zijn Jefta en ik begonnen met de wintervogeltelling, begonnen in polder Nieuwland en daar zagen we veel watersnippen en zelfs 2 zeldzame bokjes in de Alblasserwaard.Maar ook krakeenden, wintertalingen, grote gele kwikstaart, rietgorzen waren er nog te zien. Daarna zijn we op naar huis voor de lunch, nog even naar de steenuil wezen zoeken, en met succes, we zagen een paartje druk in de weer in een grote wilg.

Vanmiddag ben ik verder gegaan met de wintertelling in polder Sliedrecht. Vooral vel meerkoeten, zwarte kraaien, smienten en knobbelzwanen waren er te zien, maar ook wat leukere waarnemingen. als kleine canadese gans, kleine zwanen en toendrarietganzen en een grote groep van 76 grote canadese ganzen. Het was uiteindelijk al donker voor we allemaal weer thuis waren. Kortom een geslaagde dag

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk