waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Geringde vogels in Papendrecht

Afgelopen donderdag was ik vrij, dus een mooie kans om even te vogelen. Als eerste ben ik even in Dordrecht bij het Merwede havengebied geweest. Dit is een bekende plek om meeuwen te zien. Na meeuw  voor meeuw afgekeken te hebben, vond ik in het totaal 2 pontische meeuwen en een zilvermeeuw met ring. 

Hierna ben ik in Papendrecht geweest, hier heb ik wat brood gestrooit bij een groep kokmeeuwen, in de hoop dat ik mischien een geringde ertussen kan vinden. Dit werkte prima, en binnen 10 seconden zaten er minimaal 50 meeuwen voor me. Na alle pootjes goed bekeken te hebben vond ik 2 geringde vogels, waarvan ik er één kon aflezen. Deze vogel is geringd in Groningen. 

Bij de supermarkt MCD zag ik een knobbelzwaan staan, deze vogel had ook een ring om de poten heen. Het ringnummer heb ik op de site www.griel.nl gezet. Na een halfuurtje kreeg ik mail met informatie terug. De vogel is geringd bij de Oude Maas. Hier onder staan de gegevens van waar en wanneer de vogel geringd is:

Ringgegevens (geringd door: M. van den Ouden (L30))
Datum (dd.mm.jjjj): 25-09-2013, 00:00, datum is exact op de dag af [0]
Soort: Knobbelzwaan (Cygnus olor ) [01520]
Geslacht: onbekend [U]
Leeftijd: 1e kalenderjaar (1 kj) [3]
Plaats: Oude Maas, nabij Heinenoordtunnel, Hoeksche Waardse kant [NL19]
Coordinaten: lat: 51° 50' 0 (51.83),
lon: 4° 30' 0 (4.51)
toon op kaart 
Nauwkeurigheid: nauwkeurig tot op de ingevulde ringcoordinaten

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk