waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Purperreiger in de polder

15/2 de zaterdag van de wintervogeltelling. Maar het stormde nogal, waardoor je eigenlijk geen goede telling kon maken, dus dan morgen of maandag maar. Maar wat heerlijk om toch even met het hoofd tegen de storm in, de polder rond te trekken. Op zoek naar de roodhalsgans die afgelopen weer gesignaleerd was. Maar helaas, ga maar eens zoeken in een groep van duizenden brandganzen dicht op elkaar en nog aardig ver weg. Mission impossible kan je wel zeggen. Maar goed, ik kwam nog wel weer de eerste winter purperreiger tegen en dat is toch ook wel een zeldzaamheid. Hoewel purperreigers bij ons in de polder niet zeldzaam zijn, terwijl ze dat landelijk wel zijn, is het wel buitengewoon zeldzaam dat je er één in de winter ziet. En toch is deze zo dapper geweest om niet naar het zuiden te trekken, maar als een pionier in de winter hier te blijven. En dat trekt nogal wat bezoekers. Dus een heerlijk dagje zo in de storm en een prachtige lucht.  

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk