waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Koningsdag 2014 een kleurrijk feestje

Jawel dit jaar vieren we onze eerste koningsdag. En dat was een kleurrijk en levendig spektakel. Velden die één grote bloemenzee vormden, waarop volop vlinders dansten, en de libellen en juffers walsten door de bomen en het  gras. Ja het insecten leven is nu echt losgebroken. Hoewel niet zeldzaam, heb ik in de Waard nog niet vaak een Landkaartje gezien, maar we zagen ook Smaragd libellen, en die zijn wel zeldzaam in onze Waard. Ook een Meikever, die nog net een stukje april wilde meepikken ontbrak niet. En de altijd prachtige oranjetipjes horen natuurlijk ook bij een koningsdag. Verder feesten de Viervlekken, Glassnijders, Grote Roodoogjuffers, Lantaarntjes, Variabele juffers, Vuurjuffers in overvloed en niet te vergeten de oranje Argusvlinder en vele Kleine Vuurvlinders, het feestje mee. Alex en Max hebben we niets van meegekregen, nee deze prachtige bloemen en insecten juichten de grote Koning. Kortom het was een lust om dit alles weer mee te mogen maken.

Morgen gaan we naar de veluwe om Hagedissen te zoeken, we zijn benieuwd. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de belvenissen. Fijne koningsdag nog en tot de volgende blog

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk