waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

4 weken excursies, prachtig

Zo het is zaterdag avond 24/5 en het wordt weer tijd om weer eens wat te schrijven. 4 zaterdagen achter elkaar hebben we excursies mogen houden, met geweldige bezoekers in Zowel het Alblasserbos en het Zouweboezemgebied. Van daag was even de laatste, een kinderexcursie in Het Zouweboezemgebied, waar weer volop genoten is. Het was leuke om met de kinderen te kijken wat er allemaal te zien was, en ze waren reuze enthousiast. Ook was er een opname voor radio 1, en dat vinden we fijn, omdat we de natuur graag onder de aandacht brengen. Geweldig om de steltkluten, en zwarte sterns en purperreigers te zien. De meeste gasten vonden het ook een knaller. Hoewel we al eerder voor Vogelbescherming Nederland excursies hebben gegeven, was het dit jaar een topjaar. We hadden geweldig weer en zowel vorige week als vandaag hebben we echt enorme hoeveelheden soorten gezien en hebben we ons verwonderd over de pracht in de schepping. Daar leidt je met plezier mensen in rond. Uiteindelijk gaat het ons erom, dat we een prachtig stukje natuur hebben mogen laten zien en de beleving ervan hebben mogen versterken. Maar goed we blijven wel realistisch, het gaat hem niet in de eerste plaats om de schepping, maar om de Schepper ervan en Die heeft zich niet onbetuigd gelaten. De Zouweboezem, het blijft een pracht stukje Alblasserwaard.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk