waarnemingen en laatste nieuws

even er lekker uit geweest naar Limburg

16/6, nou het is al weer even geleden dat we onze website bijgewerkt hebben, maar na zo'n lange periode van excursies, waren we wel even aan een vakantie voor ons zelf toe. Dus zijn we het weekend na hemelvaarts dag, het er even lekker van gaan nemen. We zijn op vakantie geweest in Zuid Limburg, en dat was geweldig! Of je op de St Pieter, het Geuldal, Eyserbeekdal of het Gulpdal was, of in de Doorth, het was er overal prachtig. We hebben dan ook heel veel zeldzame planten, libellen, juffers en dagvlinders gezien. Waaronder ook dit Klaverblauwtje in Maastricht. Degene die ons ook op waarneming.nl volgen, weten dat we nog veel meer zeldzame vlinders, als het bruindikkopje, kaasjeskruiddikkopje, geelsprietdikkopje en de wat minder zeldzame koninginnepage, zwartsprietdikkopje, groot dikkopje, koevink, oranje en bruin zandoogje. Maar ook de zuidelijk oeverlibel en Jonathan ook nog zuidelijke keizerlibel en vuurlibel. Maar ook kanaaljuffers, woudaap, boomkikker, bosbeekjuffers, plasrombouten en bruine korenbouten. En laten we dan nog maar niet over planten beginnen. Kortom het was geweldig. Dat was genieten en bijtanken en we willen iedereen er van laten mee genieten met onze foto's, maar dat duurt nog even, want we zijn er nog niet aan toe te komen om de grote hoeveelheid foto's uit te zoeken.

In elk geval kunnen we iedereen een reisje Zuid limbureg aanbevelen en daar heer lijk van al die prachtige dieren en planten, die je hier bij ons in de streek niet zo snel tegenkomt.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...
Je vindt deze pagina leuk