waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

even er lekker uit geweest naar Limburg

16/6, nou het is al weer even geleden dat we onze website bijgewerkt hebben, maar na zo'n lange periode van excursies, waren we wel even aan een vakantie voor ons zelf toe. Dus zijn we het weekend na hemelvaarts dag, het er even lekker van gaan nemen. We zijn op vakantie geweest in Zuid Limburg, en dat was geweldig! Of je op de St Pieter, het Geuldal, Eyserbeekdal of het Gulpdal was, of in de Doorth, het was er overal prachtig. We hebben dan ook heel veel zeldzame planten, libellen, juffers en dagvlinders gezien. Waaronder ook dit Klaverblauwtje in Maastricht. Degene die ons ook op waarneming.nl volgen, weten dat we nog veel meer zeldzame vlinders, als het bruindikkopje, kaasjeskruiddikkopje, geelsprietdikkopje en de wat minder zeldzame koninginnepage, zwartsprietdikkopje, groot dikkopje, koevink, oranje en bruin zandoogje. Maar ook de zuidelijk oeverlibel en Jonathan ook nog zuidelijke keizerlibel en vuurlibel. Maar ook kanaaljuffers, woudaap, boomkikker, bosbeekjuffers, plasrombouten en bruine korenbouten. En laten we dan nog maar niet over planten beginnen. Kortom het was geweldig. Dat was genieten en bijtanken en we willen iedereen er van laten mee genieten met onze foto's, maar dat duurt nog even, want we zijn er nog niet aan toe te komen om de grote hoeveelheid foto's uit te zoeken.

In elk geval kunnen we iedereen een reisje Zuid limbureg aanbevelen en daar heer lijk van al die prachtige dieren en planten, die je hier bij ons in de streek niet zo snel tegenkomt.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk