waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Zuidelijke Glazenmaker

Jawel, je hoopt er allemaal op om eens als eerste een zeldzame soortte ontdekken, en hoewel ik de afgelpen maand veel zeldzame vlinders en libellen heb gezien, n.a.v. wat je zag op Waarneming.nl, mocht ik zelf nu bij ons in de buurt een zeer zeldzame soort ontdekken bij verrassing, de Zuidelijke Glazenmaker. Eerst denk je dat het een wat klein uitgevallen grote keizerlibel is, maar na beoordeling blijkt het toch echt om de zuidelijke glazenmaker te gaan.De 2e dit jaar erkende in NL en de 2e sinds ooit in de Waard. Ik loop niet snel naast mijn schoenen, maar een beetje trots ben ik toch wel. Het zijn trouwenswel lastige knapen om te fotograferen, want ze weigeren pertinent om te gaan zitten, maar gelukkig kreeg ik hem toch vliegend op de foto. Nou ik hoop dat vele bezoekers van onze site, ook nog zo'n bijzondere waarneming zullen doen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk