waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Rode lijst dag

Heeft u ook wel eens van die dagen dat bijna alles fantastisch is? Vandaag hadden we zo'n zonnige dag met de Speurkids in de duinen van Oostvoorne. Fantastisch weer,en de ene naar de andere geweldige waarneming van de rode lijst. Ja u bent het niet zo van ons gewent, maar vandaag hebben we met volle teugen genoten van de bijzondere planten soorten die er allemaal leven bij de Tenellaplas en in de duinvalleien van het Oostvoorns duingebied. Wat wil je nog meer, een gezellig uitje met de kids van de Speurkids en dan ook zoveel zeldzame planten. Daar is het gebied bekend om, maar toch als je al zo vroeg in de lente zoveel ziet, dat hadden we nooit verwacht. Maar ook een klapekster, een witkopstaartmees en nachtegaal lieten zich zien. Volgende week hopen we er weer te zijn, maar dan om een excursie te leiden voor Vogelbescherming. Op het strand vonden we nog een prachtig bundeltje haaieneiren op een verdroogde zeeplant. Fantastisch voor de kinderen natuurlijk en we genoten er zelf niet minder van. Na afloop toen we de kids weer hadden afgezet bij het gebouw van de NVWA, nog even vlinder in de waard weze zoeken. Ook daar hadden we onze eerste oranjetipjes en een kleine vuurvlinder van het jaar. Kortom een geweldige dag om dankbaar op terug te kijken. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk