waarnemingen en laatste nieuws

Landleven Evenement 2015

Niet het eerste waar je aan denkt als vogelaar, om excursies te houden als vogelaar, het Landleven Evenement in het Openlucht museum in Arnhem. Hoewel het sowieso al komkommertijd is voor het spotten van bosvogels, was het echt improviseren tijdens de excursies m.b.v. paddenstoelen, planten en insecten, om de bezoekers van het evenement in al die drukte toch te laten genieten en het bewust worden van de kostbaarheid van de natuur. Het feit dat er zeldzame plantjes groeien als zomer fijnstraal, zegt bijna niemand iets, maar het zien van hoe een paddenstoel er in detail uitziet, het spelen van boomklevers, deed veel bezoekers al to het besef komen dat het mooi was, en iets wat als mooi wordt ervaren, daarvoor wil de mense zich ook inzetten om te beschermen. Dit alles was mogelijk gemaakt door een aantal kanjers van Landleven, en de Vogelwerkgroep Arnhem en Zevenaar. Als gids van Vogelbescherming waren we echt te gast ter ondersteuning en de samenwerking was voortreffelijk.

Als vogelaar haal je waarschijnlijk je schouders op voor een goudhaantje, kuifmees, matkop, of boomklever, maar voor de meeste mensen was het een openbaring. Net zo goed dat men er achter kwam dat een roodborst in de zomer, niet dezelfde is die je in de winter in je tuin ziet. Maar de hoogtepunten waren toch wel de ijsvogel in de Sprengen en de slapende kerkuil. Vogels die voor de meeste mensen tot de verbeelding spreken, maar die door het zien ook de waarde verhogen om je in te ztten om die te beschermen. Petje af voor alle mensen die betrokken waren bij de organisatie en de uitvoering, want in dee komkommertijd voor vogels is er alles aan gedaan om de waarde van de natuur onder de aandacht van de mensen te brengen. Een goede les voor de fanatieke vogelaar, besef wel dat een Skandinavsich roodborstje voor veel mensen net zo bijzonder is als een steppenkiekendief voor de vogeltwitcher

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...
Je vindt deze pagina leuk