waarnemingen en laatste nieuws

Vogelseizoen van start

Na een heerlijk weekend in zowel Limburg, als in de Brabantse Biesbosch, begint het bij ons weer te kriebelen met het vogelen en excursies geven. Gisteren zagen we voor het eerst een Oehoe in de Enci groeve in Maastricht en vandaag in de Brabies was het ook prachtig. Het weer was geweldig en dat was goed te merken. Nog los van de vele bezoekers, waren ook de cetti's zangers weer eens behoorlijk luidruchtig. De visarend was aan het jagen en een Casarca was heerlijk aan het badderen. Bij regelmaat hoorden we een ijsvogel langs vliegen en een groenpootruiter was druk zijn kostje aan het opscharrelen. Alleen de kleine zilverreiger scheen het niet zo zien zitten en bleef verveeld in elkaar gedoken al die activiteiten aan te staren. Het was voor ons de eerste keer weer na lange tijd dat we er waren en we waren verrast dat nu het hele project Biesbosch zijn einde naderd, hoe prachtig het geworden is. In één van nieuwe poelen zagen we nog een aantal Bontbekplevieren, Bonte Strandlopers en zelfs een Kleine Strandloper. Ja we zijn klaar voor de excursie van volgende week.

Wat we niet willen vergeten te melden, zijn de grappige boomkikkertjes die we gisteren nog zagen. Hoewel we ze niet zo vaak zien, hebben ze wel iets vertrouwds en blijven ze een ontzettend mooie beestjes om van te genieten.

 

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...
Je vindt deze pagina leuk