waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Vogelseizoen van start

Na een heerlijk weekend in zowel Limburg, als in de Brabantse Biesbosch, begint het bij ons weer te kriebelen met het vogelen en excursies geven. Gisteren zagen we voor het eerst een Oehoe in de Enci groeve in Maastricht en vandaag in de Brabies was het ook prachtig. Het weer was geweldig en dat was goed te merken. Nog los van de vele bezoekers, waren ook de cetti's zangers weer eens behoorlijk luidruchtig. De visarend was aan het jagen en een Casarca was heerlijk aan het badderen. Bij regelmaat hoorden we een ijsvogel langs vliegen en een groenpootruiter was druk zijn kostje aan het opscharrelen. Alleen de kleine zilverreiger scheen het niet zo zien zitten en bleef verveeld in elkaar gedoken al die activiteiten aan te staren. Het was voor ons de eerste keer weer na lange tijd dat we er waren en we waren verrast dat nu het hele project Biesbosch zijn einde naderd, hoe prachtig het geworden is. In één van nieuwe poelen zagen we nog een aantal Bontbekplevieren, Bonte Strandlopers en zelfs een Kleine Strandloper. Ja we zijn klaar voor de excursie van volgende week.

Wat we niet willen vergeten te melden, zijn de grappige boomkikkertjes die we gisteren nog zagen. Hoewel we ze niet zo vaak zien, hebben ze wel iets vertrouwds en blijven ze een ontzettend mooie beestjes om van te genieten.

 

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk