waarnemingen en laatste nieuws

Schotse gast in Alblasserbos

Vandaag was zo'n heerlijke dag om eens er op uit te trekken, dus dat hebben we maar gedaan. Eerder deze week had Jonthan tijdens zijn werk 2 Taiga boomkruipers ontdekt in het Alblaaserbos, dus die wilde ik ook wel eens zien. En ja hoor, het was even zoeken, maar daar zag ik er in elk geval in eerste instantie één. Samen met 2 mede vogelliefhebbers konden we hem prachtig op de foto zetten. Toch twijfelden of het er één was, maar thuis op de computer werd toch wel duidelijk dat het er echt 1 was. Een Schotse gast zal ik maar zeggen, want daar zie je zelden een gewone boomkruiper.

Na het Alblasserbos, ben ik nog even in de Avelingen wezen kijken, waar ik in elk geval een vrouwtje Grote Zaagbek zag, ook geen algemene verschijning in de Waard. Maar het meest was het genieten van de grote aantallen reeën die bij zonsondergang tevoorschijn kwamen. 

Ja het was een lekker middagje zo

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk