waarnemingen en laatste nieuws

Bijzonder weekend

Je maakt allemaal wel eens wat bijzonders mee, maar dit weekend was er toch wel één, waar je van de ene bijzondere situatie, in de ander rolde. Het begon gistermorgen toen ik vroeg uit de veren moest voor een zaterdag, omdat ik een vogelexcursie had op de Natuurstrook bij de Donkse Laagten. De wekker was koud afgelopen en op naar de keuken om eerst de koffie aan te zetten. Vervolgens kom je nog geen 5 minuten later na het aankleden, weer in de keuken en ben je er getuige van dat je keuken en kamer onder water loopt, door de TE hoge waterstand in de Graaf. Meteen alle zeilen bij zetten en het Waterschap bellen om vriendelijk, maar toch vriendelijk te vragen om te gaan malen, want het huis is bezig onder water te lopen. Daarna snel om pomp opgezocht om de vloed enigzins in te dammen en de keuken proberen leeg te pompen. 

Maar ja ik moest weg, want de mensen voor de excursie stonden te wachten. En alsof het zo moest zijn, een knipoog uit de hemel, had ik echt een geweldig fijne groep mensen en hebben we buitengewoon genoten van de prachtige wandeling. En howel ik toch al heel wat excursies heb gegeven, heb ik nog nooit een excursie kunnen afsluiten, met een prachtige Ransuil die vlak bij ons in een struik zat. Fantastisch was het en we hebben met elkaar een geweldige excursie gehad en het was aandoenlijk dat de mensen ook eventueel mee wilden helpen om het huis droog te krijgen. Super gewoon en dat doet een mens goed.

Vandaag was het weer feest. Vanmiddag met Jetfa op pad geweest om vlinders te fotograferen en we hadden het geluk, dat we onze eerste Vuurjuffer van dit jaar zagen in de Alblasserwaard. Fantastisch, daar hadden we niet echt op gerekend, met het relatief koude weer. En ja dan die prachtige Oranjetipjes, daar wordt je blij van en we hebben er van genoten. Kortom een gelukkig moment.

Natuurlijk is het niet leuk om een behoorlijke waterschade hebben, maar het ontmoeten van waardevolle vrienden gister en vandaag en de bijzonder mooie waarnemingen, maken je weekend heel bijzonder en blij om van na te genieten.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...
Je vindt deze pagina leuk