waarnemingen en laatste nieuws

Duinen bij Oostvoorne

Vandaag heerlijk genoten van een nazomerse zondag en we waren niet alleen. De auto geparkeerd op de overvolle parkeerplaats bij de Tenellaplas, maar al snel op weg naar het Brede Water, werd het rustig. Door de aanwezigheid van duizenden Koperwieken en spreeuwen enzovoort, vlogen er veel sperwers, op zoek naar prooi. Maar ook de vlinders en libellen vlogen uitbundig. Vooral de Oranje Luzernevlinder was een leuke waarneming, die ik dit jaar nog niet veel gezien heb.

En hoewel ik bijzonder heb genoten van de Grauwe Pijlstormvogels, eiders, rotganzen en mijn geliefde Drieteenstrandlopers, vond ik het vinden van de nu bloeiende Zeeraket,wel één van mijn mooiste waarnemingen. Zo'n prachtige plant, de vaste grond weet te vinden in de stuifduinen, vind ik al een prestatie apart. Zo'n prachtige kleurrijke plant vind je niet vaak in een zandvlakte. Verbazingwekkend was ook het grote aantal Kleine Vossen en Koolwitjes, die vanaf zee kwamen aanvliegen en zich tegoed deden aan de bloemen van de Zeeraket. Ik vraag me af waar zo'n prachtige "survivor" plant. zo'n belachelijke naam door heeft gekregen, maar het is en blijft een redelijk zeldzaam juweeltje.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk