waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Eindelijk een waterral op de foto

Dat vorst verschil maakt of je vogels ziet, of niet, dat bleek vanmiddag wel. Ik wilde aan het eind van de middag nog even een rondje Avelingen maken en kwam daar fantastische mensen en vogels tegen. Een waterral bv, niets ongewoons zou je zeggen. Nee dat is waar, je hoort ze vaak genoeg en soms zie je ze in een glimp wegschieten, maar je ziet ze zelden in open vizier. Vanmiddag dus wel en ik was meteen ontzettend blij. Je pakt snel je camera om een bewijsplaatje te kunnen schieten, maar deze had schijnbaar vertrouwen in me en bleef rustig op zo'n 5 meter afstand, peuren in de modder. Eindelijk dus eens een fatsoenlijke foto van de vogel kunnen maken. Het beestje zal wel honger gehad hebben, want hij liet zich wel goed zien, maar gaf, zoals doorgaans, geen schreeuw als commentaar. Tja en dan zie je ook nog eens een brilduiker man en een paartje nonnetjes, niest bijzonders in ons land, maar voor in de Alblasserwaard zijn ze toch best wel zeldzaam. Het leuke om de middag af te sluiten was, dat er een jonge vogelvriend die ik tegen kwam, graag even mee wilde gaan kijken om die toch wel zeldzame soorten voor de Waard te zien. Ik geniet er van, dat er tieners zijn die vol interesse zijn voor de natuur en daar wil ik mijn tijd wel in steken. Kortom, een paar bijzondere uurtjes genieten en die je niet snel zal vergeten.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk