waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

De lente is echt begonnen

Het zal iedereen wel al opgevallen zijn, maar de lente is echt begonnen. Vandaag was ik met Jefta op pad in de Zouweboezem en we werden echt verrast. Ondanks de kille wind, maar heerlijke zon, zagen we veel vlinders, zoals de Citroenvlinder. Vol verwachting gingen we op pad naar de Zouweboezem, want misschien zouden we onze eerste Purperreiger en Blauwborst zien? En ja hoor, beiden hebben we gezien en er waren ook al weer volop Bruine Kiekendieven. De Heikikkers begonnen hun paringsritueel en zowel de Winter-, als Zomertalingen ontmoeten elkaar op de plas. Ook de Grutto's waren nog lekker aan het opvetten, voor ze naar hun broedgebieden in de weiden in de buurt zouden gaan, of elders in Nederland. Kortom, heerlijk genieten in het zonnetje, aan de waterkant en met vreugde en vrede, heerlijk de lente in je opzuigen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk