waarnemingen en laatste nieuws

De lente is aangebroken

Tjonge wat is de lente vroeg dit jaar. Al van alles in bloei en vandaag vlogen de vlinders massaal in de rondte. Zelden dat er rond deze datum, al zoveel vlinders vliegen. Eén van mijn favoriete lentevlinders, is wel het Oranjetipje. Tot gisteren nog maar een enkel exemplaar waargenomen in de Alblasserwaard, maar vandaag zijn ze massaal uitgeslopen en gaan vliegen. Nou ja, sommigen moesten hun vleugels nog laten drogen en terwijl anderen al direct bezig waren met de voortplanting. Maar over het algemeen waren ze druk heen en weer aan het vliegen en is het lastig ze op de foto te krijgen. Gelukkig dat er vanmiddag zo af en toe een wolk voor de zon schoof, want dan ineens blijven ze als dood, op het raapzaad zitten. Het is een fenomeen wat ik alleen zo extreem ken, bij het Oranjetipje. Een echte voorjaarsvlinder, die maar in één generatie vliegt en zijn eitjes meestal afzet op de Pinksterbloem en ja die groeien alleen vroeg in het voorjaar. Ik vreesde dat door het koude voorjaar van vorig jaar, er dit jaar maar weinig Oranjetipjes zouden zijn, maar niets is dus minder waar. Al die vlinders, de lente, daar wordt je gelukkig van. 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk