waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Vreemde kostganger

Vanmiddag heerlijk wezen genieten van de fruitboombloesem en van de vele vogels in de prachtige Zouweboezem. Blauwborsten die overal zongen en die zich goed lieten zien, bruine kiekendieven en zelfs een blauwe kiekendief nog. De snor en rietzangers en nog zoveel meer, prachtig gewoon. Maar toch wil ik deze vreemde kostganger eens onder uw aandacht brengen. Misschien kent u hem wel, maar het zou ook zomaar kunnen, dat u ze nog nooit gezien hebt. Het is geen bij en ook geen hommel, maar een beestje wat onder de vliegen valt. Een harig lijfje, met een ontzettend lange snuit en een paar erg ongwone vleugels. Ja zelfs zijn vliegen is erg koddig om te zien, al schokkend en stotend scheert hij door de lucht, om vervolgens als een kolibri, de nectar uit bloemen te zuigen. Hij ziet er niet uit, en lijkt pas een paar vlieglessen te hebben gehad, maar wat een ontzettend leuk beestje.

Voor degene die hem niet kent, zal ik niet langer zijn naam verborgen houden, het is namelijk een Gewone Wolzwever. Je hebt ook nog de gevlekte, maar die heb ik vandaag niet gezien. Ik kende deze vreemde kostganger ook alleen maar vanuit de Biesbosch, maar toevallig zag ik er gisteren één bij Den Bosch en vandaag voor het eerst een paar in de Alblasserwaard. Hoewel een collega natuurliefhebber me vertelde dat je ze wel op meer plaatsen in de Waard kan zien. Maar het zij mysterieuze en heel vermakelijke vreemde kostgangers, die niet opvallen, maar geweldig zijn om ze een keer te zien. Ik zou zeggen, kijk vooral komende weken goed om u heen en maak ook eens kennis met dit fantastische beestje.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk