waarnemingen en laatste nieuws

Vreemde kostganger

Vanmiddag heerlijk wezen genieten van de fruitboombloesem en van de vele vogels in de prachtige Zouweboezem. Blauwborsten die overal zongen en die zich goed lieten zien, bruine kiekendieven en zelfs een blauwe kiekendief nog. De snor en rietzangers en nog zoveel meer, prachtig gewoon. Maar toch wil ik deze vreemde kostganger eens onder uw aandacht brengen. Misschien kent u hem wel, maar het zou ook zomaar kunnen, dat u ze nog nooit gezien hebt. Het is geen bij en ook geen hommel, maar een beestje wat onder de vliegen valt. Een harig lijfje, met een ontzettend lange snuit en een paar erg ongwone vleugels. Ja zelfs zijn vliegen is erg koddig om te zien, al schokkend en stotend scheert hij door de lucht, om vervolgens als een kolibri, de nectar uit bloemen te zuigen. Hij ziet er niet uit, en lijkt pas een paar vlieglessen te hebben gehad, maar wat een ontzettend leuk beestje.

Voor degene die hem niet kent, zal ik niet langer zijn naam verborgen houden, het is namelijk een Gewone Wolzwever. Je hebt ook nog de gevlekte, maar die heb ik vandaag niet gezien. Ik kende deze vreemde kostganger ook alleen maar vanuit de Biesbosch, maar toevallig zag ik er gisteren één bij Den Bosch en vandaag voor het eerst een paar in de Alblasserwaard. Hoewel een collega natuurliefhebber me vertelde dat je ze wel op meer plaatsen in de Waard kan zien. Maar het zij mysterieuze en heel vermakelijke vreemde kostgangers, die niet opvallen, maar geweldig zijn om ze een keer te zien. Ik zou zeggen, kijk vooral komende weken goed om u heen en maak ook eens kennis met dit fantastische beestje.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...
Je vindt deze pagina leuk