waarnemingen en laatste nieuws

Vroege Vlinders

Wie heeft er niet gehoord van de term: "Vroege Vogels?" Ik denk iedereen wel. Maar vandaag zou ik er een term aan toe willen voegen: "Vroege Vlinders".

We hebben tot dusver een zeer warm en groeizaam vroeg voorjaar gehad en dat is in de natuur wel te merken ook. Zit de temperatuur deze week onder het gemiddelde, de afgelopen weken was hij gemiddeld hoger. Ik zat te denken dat we met de kinderen met Pasen, geschilderde eieren probeerden te verstoppen in de tuin, maar dat er nauwelijks nog iets groens stond om onder te verstoppen. Toegegeven dat we dit jaar pas laat pasen hebben, maar des al niet te min, is heel onze tuin al groen en is de sierkers al bijna uitgebloeit, terwijl dat normaal meestal rond 30/4 ligt.

Daarom was mijn verbazing ook des te groter, dat ik vandaag al mijn eerste Kleine Vuurvlinder tegen kwam in mijn vlindertuin op mijn werk. Normaal zie je die pas meestal vanaf gemiddeld de eerste week van Mei. Ik vind het geweldig. In plaats van de paaseieren, geven nu zoveel bloemen en vlinders een kleurenpracht aan Pasen. Daar wordt je toch ook vrolijk van?

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
03.12 | 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

...
12.06 | 19:26

Hoi Christoffel, dat is een mooie en bijzondere waarneming. Er zullen nog niet veel blauwe glazenmakers vliegen en dan is zo'n waarneming heel leuk.

...
11.06 | 15:16

hoi ron,
vandaag zijn we gaan wandelen in molenschot bij t Burgtse baantje.
Daar hebben we een blauwe glazenmaker gespot hebben.
Youri zag hem natuurlijk t eers

...
Je vindt deze pagina leuk