waarnemingen en laatste nieuws

Vogelexcursie in de Zouweboezem

De Zouweboezem is weer op zijn mooist in deze tijd van het jaar. Donderdag was het prachtig warm weer en was het oog verblindent mooi, maar ook vandaag tijdens de excursie voor Vogelbescherming, in het kader van de Nationale Vogelweek, was het weer geweldig mooi. Samen met een enthousiaste groep deelnemers, mochten we genieten van de vogels. Natuurlijk de Zwarte Sterns en de Purperreigers en de Bruine Kiekendieven, zijn de eye catchers van de Zouweboezem, maar we zagen en/of hoorden ook diverse andere leuke soorten vogels. Sprinkhaanzanger, snor, spotvogel, grauwe vliegenvanger, lepelaar, grote zilverreiger (wel bijzonder in deze tijd van het jaar), oeverloper, tafeleend, bosruiter en groenpootruiter, zijn toch ook leuke soorten die je niet dagelijks ziet. Maar ook heidekikkers, meerkikkers en de smaragdlibel, werden gespot. De groep was ontzettend leuk en daar genieten we telkens weer van. Daar doe je het voor en zeker, wanneer je ook jongelui en kinderen erbij zijn, omdat ze nu eenmaal veel van de natuur en vogels houden, dan geeft dat veel voldoening en vreugde. Bij elke excursie is het weer spannend wat je gaat zien, want vogels laten zich niet dwingen, maar de vreugde is dan weer des te groter, als je veel vogels ziet en andere bijzondere planten en dieren, die het plaatje compleet maken. 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk