waarnemingen en laatste nieuws

Libellen volop in vlucht

Wat is het weer heerlijk genieten van het zomerse weer en wat mij betreft ook van de vele libellen die weer vliegen. Vandaag samen even met zeun op pad geweest in de Waard en jawel we vonden een imago, niet uitgekleurde vuurlibel. Eén van de soorten waar het in de natuur niet slecht mee gaat en landelijk niet langer zeldzaam is. Landelijk misschien niet, maar bij ons in de Alblasserwaard nog wel. De plasrombout hebben we helaas niet kunnen vinden, maar de kleurenpracht van veel bijzonder bloemen en het groot aantal andere libellen, zoals de bruine korenbout, vroege glazenmaker, grote keizerlibel, gewone oeverlibel en glassnijder, maakte het toch tot een erg aangenaam middagje om van te genieten.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk