waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Excursie in de Kampina

Vandaag hadden we weer de laatste excursie van het seizoen voor Vogelbescherming. Net als vorig jaar, in het geweldig mooie natuurgebied, de Kampina.

Omdat het de afsluiter van het seizoen was en de Kampina zo'n geweldig gevarieërd gebied is, hebben we er een extra lange excursie van dik 5 uur van gemaakt. En niet voor niets, want we hebben bijzonder veel zeldzame en mooie dingen gezien.

We hadden een ontzettend fijne en leergierige groep, die niet alleen vogels leuk vonden, maar ook konden genieten van planten en libellen, wanneer je ze uit een heel ander perspectief ziet. Zo konden we aan de hand van een drenkeling Beekrombout, die Jonathan uit het water gevist had, heel veel vertellen en laten zien hoe libellen in elkaar zitten en hoe je ze het beste kan determineren. De rombout wilde wel meewerken, want die was al lang blij dat we hem uit het water gered  hadden. Maar naast de zeldzame beekrombout, zagen we ook nog de zeldzame gevlekte witsnuitlibel, venwitsnuitlibel, bosbeekjuffers, maanwaterjuffer en zwervende heidelibel. Maar natuurlijk lieten de vogels zich niet onbetuigd. Vooral de zwarte ooievaar, visarend en kwartel, waren bijzonder leuke waarnemingen.

We hebben met elkaar zeer veel genoten van deze excursie en zijn de deelnemers bijzonder dankbaar dat we er samen zo'n mooi feestje van konden maken. Natuurlijk gaan we deze zomer nog op pad, maar de excursies voor Vogelbescherming houden we nu een zomerstop en beginnen eind augustus of begin september weer. Op onze website zullen we tegen die tijd al aangeven welke excursie en wanneer we die willen doen, zodat u al weet welke we on line gaan zetten bij Vogelbescherming.

We danken het geweldige publiek van vandaag, maar ook van dit afgelopen seizoen voor hun geweldig positieve bijdrage aan onze excursies en het plezier wat we mede dankzij hen allen, aan de excursies hebben beleefd. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk