waarnemingen en laatste nieuws

Eindelijk een roerdomp van dichtbij

Ondanks dat het een grauwe en natte dag was, zijn we vanmiddag toch nog even de Brabantse Biesbosch in getrokken. Het mindere weer had als grootste voordeel dat het aardig rustig was in het gebied, en je niet zoals altijd in een file door het gebied hoeft te rijden. Door de rust lieten veel schuwe vogels als nonnetjes, grote zaagbekken en dodaarsjes zich soms van dichtbij mooi bekijken, maar het absolute hoogtepunt was wel een prachtige roerdomp! Heel de middag hebben we iede...re rietkraag afgezocht naar deze geheimzinnige reiger, maar zonder succes. Vlak voordat we naar de pont reden hadden we onze hoop gevestigd op nog een laatste mooie plek waar we de soort wel een eerder hadden gezien. Hier aangekomen zagen er meteen eentje zitten, en hoe!! De vogel zat prachtig onderaan de dijk en liet zich dik 10 minuten lang prachtig bekijken. Compleet vertrouwend op zijn schutkleur zat hij ons dood stil aan te staren, prachtig! Let ook eens op die gigantische poten en fantastisch mooie tekening! Onze dag kan niet meer stuk!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk