waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Weer een prachtige excursie in de Kampina

Tjonge wat gaan de ontwikkelingen in de natuur, razend snel in deze tijd van het jaar. Vorige week waren we op excursie in de Kampina en vandaag weer, maar wat een verschil en dan bedoel ik niet het weer. Vorige week zagen we bv nog het bont dikkopje, vandaag niet meer, maar wel het groot dikkopje nu. Vorige week nog de smaragdlibel, vandaag de eerste bloedrode heidelibellen. Vorige week alleen nog maar het icarus blauwtje, vandaag ook honderden heideblauwtjes. Vorige week waren er nog geen kleine ijsvogelvlinders, vandaag zagen we er 3 die pas net vlogen. Zomaar om even weer te geven, hoe de natuur zich in een week tijd ontwikkeld. We konden vandaag nog wel genieten van de bosbeekjuffers en de rombouten, zoals deze plasrombout. Maar bovenal was het ook genieten van een familie raven met jong, geweldig om te horen. Ook de koekoek liet zich mooi zien. De groep was fantastisch en een plezier om er mee op pad te zijn en dan hoop je altijd maar weer dat de deelnemers ook genoten hebben. De Kampina, het blijft een geweldig gebied en verveelt nooit. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk