waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Grootse waarneming in de Alblasserwaard

Ons weekend kan niet meer stuk. Gisteren een prachtige excursie, vandaag samen op pad als gezin en dan ineens een zeer bijzondere waarneming doen in de polder. Eerst wezen kijken bij de Eikenpages, wat best een leuke soort is en daarna richting de Koekoekswaard. Echter zover kwamen we niet, omdat toen we vlak bij Langerak waren, we een paar scholeksters zagen die ruzie hadden met een rover. Op zich niets vreemds, want meeuwen proberen zo vaak een kuiken te pakken. Maar Jonathan was zeer alert en zag ineens dat het hier wel om een heel bizar zeldzame rover ging, die eigenlijk in IJsland thuis hoort: de Kleinste Jager. Ja zo'n zeer zedzame waarneming, doe je maar 1x en dus liep het kippenvel over onze rug. Spoedig waren er veel meer vogelaaars en dat is logisch, omdat een adult Kleine Jager in zomerkleed in deze tijd van het jaar, extreem zeldzaam is zo midden in de polder. Fantastisch gewoon. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk