waarnemingen en laatste nieuws

Excursie Parnassiavlakte op 20/10

Iemand die denkt dat de Parnassiavlakte bij Oostvoorne saai is, die heeft het volledig mis. Ja qua zeer zeldzame planten, kan je er beter begin Juni komen, maar qua trekvogels is dit gebied op de scheiding tussen zout en zoetwater, echt uniek.

Vandaag hadden we een excursie met een zeer enthousiaste groep, die naast het weer en de trekvogels, het tot een enorm succes hebben gemaakt. We kwamen in elk geval tot het minimale aantal van 65 soorten en dat is voor een excursie zeer... veel. En daarbij zaten ook echt wat meer zeldzamere soorten als de rouwkwikstaart en beflijster er tussen. Maar ook de middelste zaagbek en geoorde fuut, zijn in deze tijd toch minder algemeen op zoet water.

Zowel qua variatie van biotoop en natuurschoon, was het zeer variabel. Daarbij konden we ook de deelnemers kennis laten maken met eetbare planten, ter afwisseling van de vele vogels die we zagen en/of hoorden.Zeker ookdoor het weer, een zeer unieke dag.

Vaak hebben we meer het oog op de meer zeldzame soorten, maar alles bij elkaar opgeteld hadden we minstens 65 verschillende soorten vogels.

Kortom, een geslaagde dag denken we voor iedereen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
04.05 | 13:46

Wat voor insect is dit?

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk