waarnemingen en laatste nieuws

Excursie Kwade Hoek

Ondanks het grauwe en koude weer, zou je verwachten, dat de Kwade Hoek, weinig bijzonders zou opleveren. Niets was minder waar, het landschap was prachtig en we zagen veel bijsondere eetbare planten. Maar daarvoor hadden we niet de excursie voor Vogelbescherming. Maar ook qua vogels, was het een bijzondere excursie. De sfeer in de groep was fantastich en zo konden Jefta en ik, beiden aansluiten bij de behoefte van de excursie deelnemers. Natuurlijk zagen we de wel te verwacht...en ijsgorzen, sneeuwgorzen en strandleeuwrik, maar het meest indrukwekkende was de blauwe kiekendief. Nou ja, dat gold voor het duingebied. Op zee zagen we roodkeelduikers (op zich al ongewoon voor de Kwade Hoek, maar we hadden onafhankelijk zo onze twijfels. Waarom? Omdat wat we zagen meer leek op 2 parelduikers. Gelukkig had Robert foto's gemaakt en daaruit bellen onomstotelijk dat het inderaad om juveniele parelduikers ging en dat was de 3e keer ooit, dat ze daar waargenomen zijn. Dat was dus wel een uniekum. Maar ook de blaue kiekendief zorgde voor een bijzondere beleving. Kortom, de sfeer en heel bijzondere waarnemingen, zorgden voor een fantastische excursie dag. En dank aan Robert Zuljar, die ondanks de belabberde licht omstandigehden, toch een aantal mooie foto's heeft geleverd. Klasse en en dank aan ieders inzet.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk