waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Kwade Hoek 23 februari

De laatste winter vogelexcursie, had ik vandaag in de Kwade Hoek. Door het weer, was het gebied prachtig om te genieten. Wel merkte je dat veel echte wintersoorten al vertrokken waren, maar de eerste lente soorten aangekomen waren. Het water was extreem laag, zodat we heel ver konden wadlopen . Ook een archeoloog wees ons op wrakhout van vergane schepen in de 18e eeuw, die sinds kort boven de grond zijn gekomen. Was ook heel boeiend. Maar qua vogels waren zeker de zeearend, geelgors, veldleeuwerik, strandplevier en de vele bontbekplevieren een genoegen om te zien. Maar het was ook weer een afscheidtour van mijn meest favoriete drieteenstrandlopers . Kortom weer een geweldige belevenis met elkaar.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk