waarnemingen en laatste nieuws

Wilde bloemen voor insecten

Wie geniet er nu niet van prachtige velden, vol wilde bloemen op een warme dag, wanneer je bijvoorbeeld een eindje gaat fietsen? Iedereen toch? Je wordt er blij van, om al die mooie kleuren te zien en de wilde bloemen te ruiken en het gezoem en gefladder van insecten. 

Hoe vreemd is het dan dat veel mensen, diezelfde prachtige wilde bloemen in hun tuin, vaak als onkruid zien? Natuurlijk begrijpen we ook dat die wilde bloemen in het veld, tussen gras, brandnetels en distels bv groeien, waar je in je tuin geen behoefte aan hebt. 

We willen dit jaar echt een lans breken voor vlinders en alle andere insecten, omdat juist deze soortgroepen, dramatisch achteruit zijn gegaan de laatste 20 jaar en veel soorten insecten met uitserven bedreigt worden. Terwijl we ze echt nodig hebben om o.a. onze fruitbomen te bestuiven, of aardbeien, of om andere irritante insecten soorten in toom te houden. 

Daarom zouden we ook aan iedereen een oproep willen doen, om ook eens wilde bloemen in te zaaien. Ze zijn mooi en bieden perspectief voor ontzettend veel insecten, die op de achtergrond veel meer een positieve bijdrage aan de natuur leveren, dan wij vaak beseffen.

Mocht u nu ook wel interesse hebben en mogelijkheden, om een stukje grond in te zaaien met wilde bloemen, kijk dan eens op de website van bv Cruijdthoek wilde bloemenzaden, die gespecialiseerd zijn in gepaste mooie bloemen zaadmengsels. Dan heb je wel de mooie kleuren, zonder dat je het minder wenselijke "onkruid" inzaait. 

We wensen iedereen een bloemenrijke mooie lente en zomer toe. 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
04.05 | 13:46

Wat voor insect is dit?

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk