waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Weekendje Texel

Afgelopen weekend hebben we met elkaar een prachtige tijd op Texel doorgebracht. Alleen al de ondergaande zon aan het strand bij de Cocksdorp, was zeer indrukwekkend. 

Ook hebben we ontzettend veel vogels gezien, gewoon bizar, dat was echt genieten. Duizenden trekvogels, waaronder de normale soorten als beflijster, ijsgorzen en strandleeuwerik, maar ook de altijd fascinerende rotganzen, kanoeten, bonte strandlopers, drieteenstrandlopers en rosse grutto's. 

Jonathan en Jefta hadden zelfs vrijdag al een vorkstaartmeeuw aan land en dat is wel uniek. Samen hadden we ook nog dit weekend zeldzame soorten, als bladkoning, roze spreeuw, flamingo en blauwvleugel wintertaling. Kortom met alle dieren en kleuren, kunnen we niet anders concluderen, dan dat we met zijn allen, een prachtig weekend hebben gehad.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk