waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

De winter blijft uit, maar wat was het vandaag heerlijk en prachtig om de excursie van volgende week voor te gaan lopen. Door de zon, een prachtige kleuren zee om van te genieten. Helaas was helaas het aantal wintegasten nog minimaal in de Biesbosch. Maar wel genoten van de altijd prachtige brilduikers

Zoals altijd, verrast de Kwade Hoek je elke keer, zo ook vandaag. Met een prachtige groep mensen hebben we een vogel excursie gehad voor VBN. Hoewel we een blauwe kiekendief en veel bokjes zagen, was de sneeuwgors wel het show spectakel vandaag in de Kwade Hoek. Het was de eerste excursie met hoog water en dat zorgde ervoor dat de teinduizenden strandlopers nu dichtbij zaten, in plaats van ver weg op de slikken. Kortom, iedereen heeft een geweldig mooie en verrassende excursie gehad en de sfeer was fantastisch. Dat geeft je als gidsen ook veel voldoening. Een prachtige dag om op terug te zien.

We hebben al veel blogs geschreven over de Kwade Hoek, maar nooit is het, het zelfde. Vandaag was het weer zo'n dag met een vriend en broeder. Even niet de vogels centraal, maar het landschap, van wat er leeft en bloeit. Op de knieën voor een zandtulpje of zeeraket. Maar ook zo'n mystieke foto als je hier ziet. Een kreek met soms bijna melkwit/blauw water en zwarte modder en geel zand. Ziet er zo onnatuurlijk uit, maar is het toch wel. Ja natuurlijk hebben we ook van vogels genoten, zoals een houtsnip die vlak naast ons zat, of baardmannetjes in 2 groepen. Prachtige vogels. Maar de Kwade Hoek moet je beleven en dan ben je soms heel stil, maar soms heb je juist dan samen een heel goedd gesprek. 

Kortom we zien uit naar de excursie van volgende week en hopen dan met de groep ook zulke mooie en intense momenten te mogen beleven.

Afgelopen weekend hebben we met elkaar een prachtige tijd op Texel doorgebracht. Alleen al de ondergaande zon aan het strand bij de Cocksdorp, was zeer indrukwekkend. 

Ook hebben we ontzettend veel vogels gezien, gewoon bizar, dat was echt genieten. Duizenden trekvogels, waaronder de normale soorten als beflijster, ijsgorzen en strandleeuwerik, maar ook de altijd fascinerende rotganzen, kanoeten, bonte strandlopers, drieteenstrandlopers en rosse grutto's. 

Jonathan en Jefta hadden zelfs vrijdag al een vorkstaartmeeuw aan land en dat is wel uniek. Samen hadden we ook nog dit weekend zeldzame soorten, als bladkoning, roze spreeuw, flamingo en blauwvleugel wintertaling. Kortom met alle dieren en kleuren, kunnen we niet anders concluderen, dan dat we met zijn allen, een prachtig weekend hebben gehad.

 

Afgelopen ben ik voor mezelf heel intens betrokken geweest bij leed, pijn, moeite en verdriet bij mensen waarom je geeft en dan zou je iets willen doen. Maar je weet niet wat, maar het vult je gedachten dagelijks. Daarom ben ik ook dankbaar dat we afgelopen zaterdag, ondanks het regenachtige weer, de eerste vogelexcursie met fantastische mensen kon doen bij Oostvoorne. Het verzet even je gedachten, maar ontmoet ook weer goede vrienden. Het was al met al een fantastisch excursie en we hebben in totaal zeker 60 soorten vogels gezien. Hier een paar foto's die genomen zijn door één van de deelnemers; Robert Zuljar, waarvoor dank.

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...