fotogalerij

ontstaan van onze fotoalbums

Om onze website wat overzichtelijker te houden, hebben we tot dusver 4 verschillende fotoalbums gemaakt, één met vogelfoto's en één met insecten foto's, foto's van reptielen en amfibiën en speciaal Scotland. Zeker met dank aan kenners die voor ons de determinatie hebben gedaan, hebben we met name de insecten bijna allemaal kunnen benoemen. De wereld van de insecten is zo groot en complex, dat bijna iedere insecten soort een specialisatie op zich is. Libellen, en juffers en vlinders zijn wel een onderdeel waarop we ons sterk op toeleggen, dat heeft u afgelopen jaar wel gemerkt. Maar ook zijn er veel andere foto's geplaatst van insecten die we gewoon mooi vonden. Dankzij positieve kenners, hebben we ook die bijna allemaal kunnen benoemen. En zo genieten we er ook van wanneer mensen een commentaar schrijven wanneer men een foto ziet waarvan het insect onjuist of niet gedetermineerd is. Een moeilijk woord voor misschien veel mensen die aan de basis staan van hun ontdekkingstocht in de schepping, maar het betekent niets anders dan dat je op zoek gaat wat de juiste naam van het beestje is. Dat is op zich al heel leuk om te doen. Het leuke is ook aan deze fotoalbums, dat de foto's geen van allen genomen zijn met dure professionele camera's. Alleen al de uitdaging om elke soort er nog beter op de foto te krijgen, leert je al heel veel over het leven van elk diertje en zijn omgeving. Het leert je geduld te hebben en rustig te worden.
We hopen nog meer foto albums te gaan maken, met name van wild, zoals herten reeën, vossen en zwijnen en misschien wel dassen en boom- of steenmarters. Dat kost jaren tijd en geduld, en dat weten we uit eigen ervaring, maar ook van een helaas overleden oudoom die jachtopziener was in het Kroondomein in boswachterij het Loo. Ik heb daar heel veel foto's gemaakt, maar dat was in het analoge tijdperk, en vaak in zwart/wit, om deze zelf te ontwikkelen in een donkere kamer. Spreek gerust eens iemand in de natuur aan die gewapend is met een verrekijker en een camera, en u zult merken dat velen van hen met passie over hun hobby vertellen en waarvan u ook veel kan leren. Daarom nemen we ook vaak jongeren en andere mensen mee op onze tochten, om ook hen de gelegenheid te geven om rustig te genieten, maar ook om te laten zien, waar en hoe je met een eenvoudige camera, al mooie foto's kan maken.  U moet maar zo denken dat er maar weinigen zijn die het niveau halen van Frans Lantink.

Dus neem gerust contact op, wanneer u ook eens mee wilt. Maar bovenal hopen we dat u van de foto's kan genieten en er enthousiast voor wordt om ook op pad te gaan.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk