Uitnodiging

Beste Natuurvrienden!

Het is jullie bekend dat we de afgelopen jaren, heel wat keren op pad zijn geweest, en vele mooie ervaringen hebben opgedaan in de natuur. Jonathan heeft daar veel over geschreven in zijn Blog. Daarbij hebben we de laatste paar jaar ook een aantal excursies voor Vogelbescherming Nederland mogen doen en hebben dat als zodanig ook altijd als heel bijzonder ervaren. Prachtige mensen ontmoet en dan wordt je vanzelf enthousiast om te delen in kennis en ook de mooie plekjes waar je van vogels kunt genieten. Daarom leek het ons ook leuk om juist nog meer plekjes te delen met enthousiaste vogelliefhebbers. We dragen o.a. Vogelbescherming een warm hart toe en willen graag een steentje bijdragen in al het goede werk van wat zij en vele anderen doen.

Voor het seizoen 2019 - 2020 hebben we ook nieuwe excursies op het programma gezet en hopen daarmee veel mensen een plezier te kunnen doen. Ook hebben we de afgelopen jaren meer en meer geleerd over o.a. planten, libellen en dagvlinders en zo nog wat meer. Maar ook recent een cursus gevolgd over eetbare planten en die kennis willen we graag met u komend seizoen met u delen. Zoals u gemerkt hebt, proberen we steeds meer aandacht te besteden om in de natuur juist de 5 zintuigen te benutten en hopen hier komend seizoen er nog meer invulling aan te geven.

Voorlopig hebben we voor het seizoen 2019 - 2020, excursies op het programma van Vogelbescherming staan, te weten:

- Zaterdag 12 oktober excursie Oostvoorne Parnassiavlakte (VBN) VOL

- Zaterdag 23 november excursie in de  Kwade Hoek (VBN)  VOL

- Zaterdag 18 januari excursie in de Brabantse Biesbosch (VBN)    

- Zaterdag 22 februari excursie in de Kwade Hoek (VBN)     

- Zaterdag 18 april excursie Sliedrechtse Biesbosch (VBN)             

-  Zaterdag 09 mei excursie  in de Donkse Laagten  (VBN)

- Zaterdag 16 mei voorlopen Rechte Heide 

- Zaterdag 23 mei excursie in Rechte Heide Goirle(VBN) 

- Zaterdag 13 juni excursie in de Kampina (VBN) 

  

Op de website van Vogelbescherming Nederland kun je er nog veel meer over lezen en ook nog vele andere excursies vinden. Maar wees er snel bij, want de excursies zitten meestal snel vol. Opgeven voor een excursie voor Vogelbescherming kan  alleen via hun website.   

Overigens zullen we wel vaker op pad gaan, en dan kan je  mee, maar daarvoor zal je op onze website op de kalender moeten kijken. Of even contact met ons op moeten nemen, om te zien of we op korte termijn ergens naar toe gaan en wat we daar gaan doen. In elk geval hebben we dit seizoen ook weer het plan opgevat om diverse excursies vanuit onszelf te organiseren, maar de data en plaatsen zijn nog niet bekend allemaal. Opgeven voor die excursies kan alleen bij ons persoonlijk.

De libellen en vlindertellingen voor Staatsbosbeheer, zijn niet publiek toegankelijk, dus daar kan ik geen bezoekers mee meenemen.


We hopen dat iedereen weer een prachtig vogelseizoen tegemoet gaat.     

     


Kom jij?

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Piet Gravestein | Antwoord 21.09.2019 23.10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

LR Leeuwis 23.09.2019 17.31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

Simone | Antwoord 29.08.2018 23.31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

Wilma van der Giessen | Antwoord 03.12.2017 13.01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

josina boons | Antwoord 26.08.2016 14.43

mooie website heel leerzaam

Flip Zellmann | Antwoord 26.08.2016 11.38

Nuttige website over eerlijke natuur beleving met fijne mensen die altijd enthousiaste zijn.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
31.08 | 23:46

Dit is een uitsluipende beekrombout. Excuses voor de late reactei

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
Je vindt deze pagina leuk