Uitnodiging

Beste Natuurvrienden!

Het is jullie bekend dat we de afgelopen jaren, heel wat keren op pad zijn geweest, en vele mooie ervaringen hebben opgedaan in de natuur. Jonathan heeft daar veel over geschreven in zijn Blog. Daarbij hebben we de laatste jaren ook veel excursies voor Vogelbescherming Nederland mogen doen en hebben dat als zodanig ook altijd als heel bijzonder ervaren. Prachtige mensen ontmoeten en dan wordt je vanzelf enthousiast om te delen in kennis en ook de mooie plekjes waar je van vogels kunt genieten. Daarom leek het ons ook leuk om juist nog meer plekjes te delen met enthousiaste o.s. vogel-, libellen- en vlinderliefhebbers . We dragen o.a. Vogelbescherming en de Vlinderstichting een warm hart toe en willen graag een steentje bijdragen in al het goede werk van wat zij en vele andere organisaties en mensen doen.

Voor het seizoen 2019, 2020 en 2021 hadden we ook nieuwe excursies op het programma gezet en hoopten daarmee veel mensen een plezier te kunnen doen. Afgelopen jaren hebben we meer en meer geleerd over o.a. planten, libellen en dagvlinders en zo nog wat meer. Maar ook een cursus gevolgd over eetbare planten en die kennis willen we graag met u delen. Zoals u gemerkt hebt, proberen we steeds meer aandacht te besteden om in de natuur juist de 5 zintuigen te benutten en hopen hier komend seizoen er nog meer invulling aan te geven.

Hoewel Coronanog niet voorbij is, willen we in aangepaste vorm, dit najaar toch weer starten met excursies voor Vogelbescherming, waarin we ieder vragen, de 1.5 meter te hanteren en dat is mogelijk voor de  excursies die we gepland hebben. Verder hebben we een voorlopige agenda samengesteld voor het seizoen 2021-2022.


Zaterdag 9 oktober excursie trekvogels Oostvoorne (VBN)

- Zaterdag 13 November voorlopen excursie in de Kwade Hoek

- Zaterdag 20 november excursie wintergasten in de Kwade Hoek (VBN)    

- Zaterdag 8 januari watervogel excursie Prunjepolder/Stopme toren (VBN_

- Zaterdag 19 februari excursie wintergasten in de Kwade Hoek (VBN)       


  

Op de website van Vogelbescherming Nederland kun je er nog veel meer over lezen en ook nog vele andere excursies vinden. Maar wees er snel bij, want de excursies zitten meestal snel vol. Opgeven voor een excursie voor Vogelbescherming kan  alleen via hun website.   

Overigens zullen we wel vaker op pad gaan, en dan kan je  mee, maar daarvoor zal je op onze website op de kalender moeten kijken. Of even contact met ons op moeten nemen, om te zien of we op korte termijn ergens naar toe gaan en wat we daar gaan doen. In elk geval hebben we dit seizoen ook weer het plan opgevat om mogelijk excursies vanuit onszelf te organiseren, maar de data en plaatsen zijn nog niet allemaal bekend. Opgeven voor die excursies kan alleen bij ons persoonlijk.

LET OP! ZOLANG DE CORONA MAATREGELEN NOG VAN KRACHT ZIJN, WILLEN WE DIE OOK HANTEREN EN IN AANGEPASTE VERSIES EXCURSIES ORGANISEREN EN REKENEN WE OP IEDERS MEDEWERKING We hopen dat iedereen weer een prachtig natuurseizoen tegemoet gaat.     

     


Kom jij?

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Piet Gravestein | Antwoord 21.09.2019 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

LR Leeuwis 23.09.2019 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

Simone | Antwoord 29.08.2018 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

Wilma van der Giessen | Antwoord 03.12.2017 13:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

josina boons | Antwoord 26.08.2016 14:43

mooie website heel leerzaam

Flip Zellmann | Antwoord 26.08.2016 11:38

Nuttige website over eerlijke natuur beleving met fijne mensen die altijd enthousiaste zijn.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

23.09 | 17:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

...
21.09 | 23:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

...
29.08 | 23:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

...
15.01 | 10:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.

...
Je vindt deze pagina leuk