website van Ron en Jonathan

Standaard pagina

Introductie pagina

Beste bezoeker,

Tof dat je onze website bezoekt! Via deze weg hopen we je te inspirenen om lekker naar buiten te gaan, op ontdekkingstocht door de natuur. Ook al zijn wij al jaren lang veel in het veld, iedere keer wanneer we buiten zijn blijven we nieuwe dingen ontdekken! De natuur, of zoals wij vaak zeggen, de schepping, zit zo complex in elkaar! Alles wat er in te vinden is, is er met een reden. Alles is afhankelijk van elkaar. Wanneer je hier in gaat verdiepen, gaat er een eindeloze wereld voor je open! 

Het is ons verlangen om kinderen, gezinnen en andere groepen door middel van lezingen en excursies, op een toffe en enthousiaste manier te laten ontdekken hoe mooi de natuur is, hoe bijzonder alles samenwerkt en dat deze kwetsbaar is, en we er zuinig op moeten zijn. 

Wij verwijzen u daarbij graag naar onze activiteiten

Wie zijn wij?

Ron met zijn familietrots, de kilt van de clan Macleod! Vanuit in ver verleden liggen onze roots in de Highlands!

Wij zijn Ron en Jonathan en Jefta Leeuwis, zoals u al gezien had. Mensen met een enorme passie voor de natuur. Bewust het kiezen van rust, naast een drukke baan en school, zorgt er voor dat wij ons weer helemaal op kunnen laden en we een brandend enthousaistme krijgen voor al het toffe wat er in de natuur te ontdekken is!


Naast excursies doen we ook veel ecologisch onderzoek. Waaronder inventarisatie en monitoring van o.a. broedvogels, juffers en libellen en dagvlinders. Jonathan en Jefta doen vaker gierzwaluw en vleermuizen tellingen en  onderzoek

Een groot deel van onze vrije tijd zijn we in het veld te vinden. De ene keer opzoek naar bijzondere soorten, de andere keer genieten we gewoon van het ''normale'' spul, wat vaak zeker net zo mooi is! In onze ogen is er niets fijner dan na een lange week, gewoon lekker naar buiten te trekken, de drukte van de week achter je te laten, en gewoon heerlijk te genieten van alles wat hier te ontdekken is!

Daarin hebben we in de loop van de jaren veel kennis opgedaan van de natuur in de praktijk en via een basis cursus "IVN gids'' via de Natuur- en Vogelwacht de Albasserwaard. Maar ook werken we mee aan inventarisatie van flora en fauna voor Staatsbosbeheer en de Vlinderstichting. Jonathan is ondanks zijn leeftijd, al zo'n groot kenner op het gebied van de flora en faune in Nederland. Sinds september 2015 is hij begonnen bij Staatsbosbeheer, waar hij nu werkzaam is als boswachter publiek. De kennis die we zelf hebben opgedaan, en het kunnen genieten van de kleine dingen, willen we delen met andere mensen! Daarom zijn we actief (naast fotografie), ook met kinderen en volwassenen, middels het geven van excursies en presentaties, waaronder ook voor Vogelbescherming Nederland. Niets is mooier voor ons om mensen die zelf niet kunnen (vanwege een handicap of iets anders) en kinderen, te laten zien hoe mooi de schepping is en hoe kostbaar het moment, wanneer je tot een nieuwe ontdekking komt. Zulke dankbare en stralende gezichten vergeten we niet! Maar net zo goed om de natuurliefhebber die wel voor de unieke score gaat, een plaats te wijzen, waar zij hun wens zouden kunnen vinden. 

De natuur is een wonder wat voor iedereen beschikbaar is, en hoe tof is het dan, dat je juist die schoonheid mag tonen en delen, in alle eenvoud. Daarom zijn de foto's die u ziet, puur en zuiver. Niet bewerkt op kleur of iets dergelijks wat technisch mogelijk is en ook vaak door anderen word toegepast. Maar in de zuiverste vorm, zoals ook u het kan tegenkomen en er van kan genieten. Dat levert niet altijd het volmaakte plaatje op, maar is wel een echte ervaring. En dat kan ook uw ervaring worden!

Jonathan op zijn reis naar een van zijn droombestemmingen, IJsland! Ook nog eens met een papegaaiduiker, een super toffe soort waar hij van kleins af aan al donders goed op gaat! Jonathan is in het dagelijks leven boswachter publiek bij Staatsbosbeheer.

Jefta, onze jongere broer/zoon! Deze altijd vrolijke gast is 9 van de 10 keer mee wanneer wij het veld in trekken. Momenteel is hij hard aan het studeren aan de universiteit van Wageningen, voor eco en wildlife management.

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.