website van Ron en Jonathan

Excursies voor o.a. kinderen en andere groepen

Natuurexcursies zijn onze passie en in de periode van september t/m eind mei, hebben we regelmatig ergens een vogelexcursie voor Vogelbescherming Nederland of voor u. Ook in de winter, dan met name soms in de snijdende kou langs de kust, waar dan weer vele leuke wintergasten te zien zijn. Zoals hier in de ruigte van de Kwade Hoek. Maar ook voor groepen die graag eens wat anders doen.


In de zomer houden we ons meestal beig met ecologisch veldwerk en doen we minder excursies

Wat wij u kunnen bieden

Jarenlang heb ik met de kinderen van de Natuurclub de Speurkids hele leuke ochtenden gehad. De afsluiter van het jaar is de Kampnacht en daar hoort een spannend verhaal bij. - Ron

We willen ons inzetten om juist meer mensen, jong en oud, te laten genieten van de natuur en het beleven er van, door middel van excursies in de natuur. Of ieder groepsverband die eens een natuurbewust uitje wil houden.

Ben je zelf niet in staat om het veld in te gaan? Geen probleem! Wij geven ook lezingen met daarbij veel foto's en mooie verhalen, om zo de natuur via het scherm en andere middelen naar binnen te brengen! 

Door onze brede ervaringen met veel verschillende doelgroepen, (denk aan jeugd, ouderen, vogelaar, familie's, fotografen enz.) kunnen wij u juist een natuurexcursie of lezing op maat aanbieden, die verder gaat dan alleen het ontdekken, maar vooral ook het beleven in alle facetten van de natuur. Want welk diertje of plant bestaat op zichzelf? Alles houdt verband met elkaar. 

Lijkt u het tof om met ons op pad te gaan? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe we een zo mooi en leuk mogelijke activiteit kunnen bieden aan de hand van uw wensen!

U kunt een mail sturen naar mail@ontdeknatuur.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Tijdens een excursie van Vogelbescherming verteld, en laat Jonathan aan de bezoekers, leuke dingetjes zien

In het zomerseizoen zijn we meestal op pad voor planten, libellen en dagvlinders en we trekken er op uit in heel het land, om onze passie voor het ontdekken en fotograferen van zeldzame libellen en vlinders vorm te geven. Dat ziet u terug in onze fotogalerij

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.