website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Vandaag heerlijk genoten van een nazomerse zondag en we waren niet alleen. De auto geparkeerd op de overvolle parkeerplaats bij de Tenellaplas, maar al snel op weg naar het Brede Water, werd het rustig. Door de aanwezigheid van duizenden Koperwieken en spreeuwen enzovoort, vlogen er veel sperwers, op zoek naar prooi. Maar ook de vlinders en libellen vlogen uitbundig. Vooral de Oranje Luzernevlinder was een leuke waarneming, die ik dit jaar nog niet veel gezien heb.

En hoewel ik bijzonder heb genoten van de Grauwe Pijlstormvogels, eiders, rotganzen en mijn geliefde Drieteenstrandlopers, vond ik het vinden van de nu bloeiende Zeeraket,wel één van mijn mooiste waarnemingen. Zo'n prachtige plant, de vaste grond weet te vinden in de stuifduinen, vind ik al een prestatie apart. Zo'n prachtige kleurrijke plant vind je niet vaak in een zandvlakte. Verbazingwekkend was ook het grote aantal Kleine Vossen en Koolwitjes, die vanaf zee kwamen aanvliegen en zich tegoed deden aan de bloemen van de Zeeraket. Ik vraag me af waar zo'n prachtige "survivor" plant. zo'n belachelijke naam door heeft gekregen, maar het is en blijft een redelijk zeldzaam juweeltje.

16. okt, 2016

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.