website van Ron en Jonathan

Uitnodiging

Beste Natuurvrienden!

Het is jullie bekend dat we de afgelopen jaren, heel wat keren op pad zijn geweest, en vele mooie ervaringen hebben opgedaan in de natuur. Jonathan heeft daar veel over geschreven in zijn Blog. Daarbij hebben we de laatste jaren ook veel excursies voor Vogelbescherming Nederland mogen doen en hebben dat als zodanig ook altijd als heel bijzonder ervaren. Prachtige mensen ontmoeten en dan wordt je vanzelf enthousiast om te delen in kennis en ook de mooie plekjes waar je van vogels kunt genieten. Daarom leek het ons ook leuk om juist nog meer plekjes te delen met enthousiaste o.s. vogel-, libellen- en vlinderliefhebbers . We dragen o.a. Vogelbescherming en de Vlinderstichting een warm hart toe en willen graag een steentje bijdragen in al het goede werk van wat zij en vele andere organisaties en mensen doen.

Voor het seizoen 2023 hebben we ook al weer  nieuwe excursies op het programma gezet en hopen daarmee mensen een plezier te kunnen doen. Afgelopen jaren hebben we meer en meer geleerd over o.a. planten, libellen en dagvlinders en zo nog wat meer. Maar ook een cursus gevolgd over eetbare planten en die kennis willen we graag met u delen. Zoals u gemerkt hebt, proberen we steeds meer aandacht te besteden om in de natuur juist de 5 zintuigen te benutten en hopen hier komend seizoen er nog meer invulling aan te geven.

Zaterdag  21 Januari 2023 excursie in de Brabantse Biesbosch(VBN)

- Zaterdag 18 februari 2023 excursie wintergasten in de Kwade Hoek (VBN)

- Zaterdag 15 april 2023 weidevogel excursie op de Donkse Laagten (VBN_

- Zaterdag 20 mei op de Regte Heide bij Riel (VBN)

Op de website van Vogelbescherming Nederland kun je er nog veel meer over lezen en ook nog vele andere excursies vinden. Maar wees er snel bij, want de excursies zitten meestal snel vol. Opgeven voor een excursie voor Vogelbescherming kan  alleen via hun website.   

Overigens zullen we wel vaker op pad gaan, en dan kan je  mee, maar daarvoor zal je op onze website op de kalender moeten kijken. Of even contact met ons op moeten nemen, om te zien of we op korte termijn ergens naar toe gaan en wat we daar gaan doen. In elk geval hebben we dit seizoen ook weer het plan opgevat om mogelijk excursies vanuit onszelf te organiseren, maar de data en plaatsen zijn nog niet allemaal bekend. Opgeven voor die excursies kan alleen bij ons persoonlijk.


We hopen dat iedereen weer een prachtig natuurseizoen tegemoet gaat.     

Kom jij?

Antwoord per e-mail: mail@ontdeknatuur.nl

Piet Gravestein 21.09.2019 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek maar kan deze niet vinden op de website van Vogelbescherming.
Wat kan ik doen om mij aan te

LR Leeuwis 23.09.2019 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vogelbescheming, de maandag na het eerste weekend van december

Simone 29.08.2018 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekken nieuwe plekjes. Alvast bedankt en veel succes Ron, Jonathan en Jefta!

Wilma van der Giessen 03.12.2017 12:01

Mooie en leerzame site! ik hoop snel weer met jullie mee te gaan!

josina boons 26.08.2016 12:43

mooie website heel leerzaam

Flip Zellmann 26.08.2016 09:38

Nuttige website over eerlijke natuur beleving met fijne mensen die altijd enthousiaste zijn.

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.